Tapijten

Behaaglijk warm aan je voeten

Laat je voeten wegzakken in een luxueus tapijt en ervaar de warmte en het comfort dat geen enkele andere vloerbedekking kan benaderen.

Daarnaast is tapijt geluiddempend en isolerend. Bij Verschoor Interieur is de keuze in kleuren en kwaliteiten enorm voor elk interieur is een perfect tapijt is te vinden. Houd u van naturel tinten of van trendy kleuren ?  De keuze is enorm, de kwaliteiten variëren van een luxe hoge pool tot een praktische moderne bouclé”s.

Laat u door adviseren wat voor welke ruimte het meest geschikt is. Onze stoffeerders Joop en Henk zorgen dat het perfect wordt gelegd.

 

tapijt slider

tapijt_woonkamer(1)

tapijtQuartzsfeer

tapijt

Tapijt-1slider2

Voordelen van tapijt:

  1. Op een harde vloer klinken leefgeluiden eerder onaangenaam, dan op een zachte vloer. Tapijt als vloerbedekking, kan het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, hoe beter de demping.
  2. Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.
  3. In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Niet voor niets staan klachten over burengerucht in de top drie van geluidshinder.
  4. Languit op de grond liggen voor de open haard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel. Dit komt doordat tapijt warmte isoleert.
  5. Niemand staat er zo bij stil. Maar omdat tapijt stroef is betekent dit dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zacht en verend is.
  6. Lopen op een harde onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen.
Top